Bidra

BANKÖVERFÖRING:
FI73 3939 0033 0742 61
SBANFIHH
MEDDELANDE: VALET

MOBILEPAY: 040 866 8669

Linda-Ahlblad

Linda Ahlblad (SFP)

Kommunalvalskandidat 2021 i Helsingfors

Jag kandiderar för Helsingfors stadsfullmäktige i Finlands kommunalval den 18 april 2021. I fullmäktige vill jag utveckla huvudstadens kultur och rekreationsområden samt främja hållbarhet och helsingforsarnas välbefinnande.

Jag är ersättare i Helsingfors stadsfullmäktige och i stadens revisionsnämnd, verkställande direktör och svensk översättare på Pauhu Ab samt ordförande vid direktionen för Minervaskolan och för Kites ⁠–⁠ Finlands språkkluster. Jag är även styrelsemedlem vid Finlands språktjänstföretag (SKY), medlem i Finlands översättar- och tolkförbund (FÖTF), skattmästare för SFP i Tölö och styrelsemedlem i SFP:s kretsstyrelse i Helsingfors.

Jag föddes på Kvinnokliniken i Helsingfors den 12 januari 1978 och växte upp i Ulrikasborg. Jag skrev studenten från Svenska normallyceum år 1996 och har studerat svensk översättning, allmän språkvetenskap och språkteknologi vid Helsingfors universitet samt upplevelseturism vid Länsi-Lapin ammatti-instituutti i Muonio.

Jag bor i Främre Tölö med min man, tre barn i sex- till tioårsåldern och en dvärgschnauzer. Min familj är tvåspråkig (finska och svenska) och våra barn går i svenskt lågstadium och svensk förskola. Det viktigaste i min vardag är min familj, mitt entreprenörskap och friluftsliv.

Bildbank

Mina valteman

janko-ferlic-zHJ4ph3GRyg-unsplash (1)

Familj och hälsa

carlos-grury-santos-9R9Z8PHwo2E-unsplash (1)

Närnatur

tapio-haaja-GMeBz4Ugn7s-unsplash (1)

STADSKULTUR

(1/22) Here's a new paper from me about some of the biases affecting research on children and COVID-19, and more importantly, some solutions.

It hasn't been typeset yet (the PDF might be hard for non-English speakers to read?), so I'll do a quick summary.
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciab183/6150026

https://www.independent.co.uk/news/education/covid-schools-reopening-ofsted-teachers-b1807935.html
"Teachers should be prepared to ‘sacrifice their lives’, says ex-Ofsted head"

Samaa mieltä on ilmeisesti @jussisaramo, tietyt nuorisolääkärit ja muut hallituspuolueiden epidemiologisten faktojen denialistit ja sumuttajat.

I samarbete med